Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασκευή Μαρίνας στο Ηράκλειο Κρήτης 50 εκ.

Τέσσερις όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο ”Μελέτη – Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα Ηρακλείου Κρήτης” προύπολογισμού 50 εκ. ευρώ.

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου του 2007, στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου Κρήτης, Αναθέτουσας Αρχής του Διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι κατέθεσαν Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη φάση της προεπιλογής στον Κλειστό Διεθνή Διαγωνισμό προκειμένου για την επιλογή Αναδόχου Σύμβασης Παραχώρησης στο Έργο με τίτλο: Μελέτη – Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα Ηρακλείου Κρήτης”.

Οι εταιρίες - όμιλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι εξής:

1. ΑΜΕΚ - ΒΙΟΤΕΡ

2. ΣΕΙΡΙΟΣ

3. ΕΛΛΗΝΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ

4. J & P - ABAΞ ΑΕ – LAMDA DEVELOPMENT

Στη συνέχεια η Επιτροπή Προεπιλογής θα ελέγξει τα στοιχεία των φακέλων που υπεβλήθησαν και θα προεπιλέξει τους υποψηφίους που τηρούν τις αναγκαίες σύμφωνα με τα Τεύχη του Διαγωνισμού προϋποθέσεις. Οι Υποψήφιοι που θα προεπιλεγούν θα κληθούν με ειδική πρόσκληση να παραλάβουν τα Συμβατικά Τεύχη της Β Φάσης του Διαγωνισμού προκειμένου να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά.

Oι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της A’ φάσης του Διαγωνισμού, καταδεικνύουν ότι ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου ως Κύριος του Έργου και Αναθέτουσα Αρχή έχει διαμορφώσει ικανές συνθήκες προκειμένου για την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το σημαντικό έργο για την πόλη του Ηρακλείου.

Ο Προϋπολογισμός του Έργου έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε 50.000.000 ευρώ.

Η Σύμβαση Παραχώρησης θα συναφθεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου αφενός, και του Αναδόχου/Παραχωρησιούχου αφετέρου.

Τέλος, μετά το πέρας της περιόδου παραχώρησης το ”Έργο” καθώς και τα αποτελέσματά του θα περιέλθουν στην κατοχή της Ο.Λ.Η..

Το ”Έργο” αφορά στην προώθηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηρακλείου στον κόλπο του Δερματά.

Με τη δημοπράτηση του έργου αυτού, ουσιαστικά ενισχύεται η αξιοποίηση και ανάπλαση του Λιμανιού του Ηρακλείου και παράλληλα εξυπηρετούνται στόχοι στην ευρύτερη περιοχή του Τουριστικού Λιμένα που αφορούν σε λειτουργίες και δραστηριότητες υψηλής ποιότητας. Εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των επισκεπτών της και θα συμβάλλει στην οικονομική και διοικητική της ανάπτυξη, εξυπηρετώντας τους παρακάτω στόχους:

* Τουρισμός υψηλής στάθμης

* Βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

* Δημιουργία ευκαιριών για δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού

* Συμβολή του έργου στην αναβάθμιση της αισθητικής του θαλασσίου μετώπου της πόλης του Ηρακλείου, ώστε να συνάδει με την προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της περιοχής και του περιβάλλοντος χώρου

* Τόνωση της επιχειρηματικότητας και κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων

* Τόνωση της απασχόλησης

* Αύξηση των προσόδων της Ο.Λ.Η από την εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα.

Επισημαίνεται τέλος, ότι ο Ανάδοχος, θα πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη ικανότητα και επιχειρηματική εμπειρία, προκειμένου να αναπτύξει και εγγυηθεί τη λειτουργία των επιτρεπόμενων χρήσεων κατά τον τρόπο που προδιαγράφεται παραπάνω, καθώς και αποδεδειγμένη οικονομική επάρκεια και πιστοληπτική ικανότητα για να ολοκληρώσει το Έργο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v