Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα κυβέρνησης-Σόιμπλε για το… ΔΝΤ

«Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ», δηλώνει η Ολ. Γεροβασίλη. Νωρίτερα ο Β. Σόιμπλε είχε καλέσει την Ελλάδα να μην «αμφισβητεί την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης».

Κόντρα κυβέρνησης-Σόιμπλε για το… ΔΝΤ

Αμεσα αντέδρασε η κυβέρνηση στη δήλωση του Β. Σόιμπλε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομιών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης. «Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μετά την συνεδρίαση του Ecofin, χρησιμοποιώντας γερμανική παροιμία.

Η δήλωση ήρθε αφού χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το Ταμείο πρέπει να καταλήξει στο τι θέλει, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποί του ζητούν πράγματα από την Ελλάδα που δεν μπορεί να σηκώσει η χώρα αλλά και από τους ευρωπαίους πράγματα που δεν μπορούν να σηκώσουν οι ίδιοι.

Γεροβασίλη: Αυτές οι απόψεις έχουν ηττηθεί πολλές φορές

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μάλιστα παρενέβη και στο δελτίο του Mega λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Δεν νομίζω ότι η πρώτη φορά που υπερασπίζεται το Grexit, σημείωσε λέγοντας ότι το έχει ήδη κάνει και επισήμως. «Αυτές οι απόψεις έχουν ηττηθεί πάρα πολλές φορές, αλλά δεν το βάζουν κάτω», υποστήριξε.

Το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή μετέχει ως τεχνικός σύμβουλος. Το Μάρτιο λήγει το «παλαιό πρόγραμμα» και θα πρέπει να αποφασίσει το Ταμείο αν θα μπει στο νέο πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v