Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εθνική οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Πελοποννήσου

Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια η συνεταιριστική τράπεζα και οδηγείται σε εκκαθάριση. Διασφαλισμένες οι καταθέσεις €99 εκατ. που περνούν στην Εθνική. Τι γίνεται με Αττικής και τις υπόλοιπες συνεταιριστικές.

Στην Εθνική οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Πελοποννήσου

Στην Εθνική Τράπεζα αναμένεται να περάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, η οποία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Οι σχετικές ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν σε λίγες ώρες και το σύνολο των καταθέσεων της συνεταιριστικής τράπεζας είναι απολύτως εξασφαλισμένο, σύμφωνα με πηγές των εποπτικών αρχών.

Οι καταθέσεις της Τράπεζας Πελοποννήσου ανέρχονται σε 99 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο κομμάτι των εργασιών της τράπεζας θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Εν τω μεταξύ, παράταση έως τα τέλη του μήνα παίρνει, όπως όλα δείχνουν, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες υπό το δυσμενές σενάριο.

Η τράπεζα, όπως έγραψε το Euro2day.gr, πέτυχε τις προηγούμενες μέρες να συγκεντρώσει κεφάλαια 69 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις κεφαλαιακές ανάγκες υπό το βασικό σενάριο.

Ετσι, η ΤτΕ προτίθεται να της χορηγήσει παράταση μερικών ημερών, προκειμένου να διατεθούν οι εναπομείνασες αδιάθετες μετοχές και να καλυφθεί το σύνολο της ΑΜΚ.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank και των υπόλοιπων συνεταιριστικών τραπεζών.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η Attica Βank έχει συγκεντρώσει ήδη κεφάλαια οριακά άνω των 700 εκατ. ευρώ και διαθέτει επιστολές από επενδυτές -εκ των οποίων ο ένας είναι αμερικανικής προέλευσης- που δεσμεύονται χωρίς όρους να καλύψουν το τυχόν εναπομείναν ποσό έως τα 748,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Attica Βank με βάση το βασικό σενάριο είναι 584 εκατ. ευρώ και ανέρχονται στα 748,7 εκατ. ευρώ στο δυσμενές.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες συνεταιριστικές, ήδη η συνεταιριστική τράπεζα Χανίων και η Ηπείρου έχουν καλύψει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες, ύψους 17 εκατ. ευρώ και 7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, από ιδιώτες και αναμένεται να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v