Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΕΘ: Οχι στη δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων στον ΟΛΘ

«Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και ανάπτυξη. Θα ήταν ένα ακόμη λάθος εκ μέρους της κυβέρνησης αν κατορθώσει, με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της, να οδηγήσει σε ναυάγιο μία, ακόμη, προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΒΕΘ.

ΒΕΘ: Οχι στη δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων στον ΟΛΘ

Για μία ακόμη σκέψη 'αβάσταχτης ελαφρότητας' από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και τοπικών φορέων αναφορικά με το θέμα εγκατάστασης προσφύγων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Οι κυβερνώντες αναλώνονται σε έναν διαγωνισμό... ασύλληπτων και απαράδεκτων προτάσεων, σκέψεων και αποφάσεων αποδεικνύοντας έλλειψη σχεδίου, αλλά και επίγνωση της πραγματικότητας. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη για τις επιλογές της στο προσφυγικό ζήτημα, η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος καθώς μεταξύ άλλων προτίθεται να δημιουργήσει χώρο υποδοχής προσφύγων στον ΟΛΘ, σε ένα χώρο που βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το ζητούμενο δεν είναι να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι λύνουμε προβλήματα, δημιουργώντας νέα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω τον διαγωνισμό για την πώληση του ΟΛΘ.

«Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και ανάπτυξη. Θα ήταν ένα ακόμη λάθος εκ μέρους της κυβέρνησης αν κατορθώσει, με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της, να οδηγήσει σε ναυάγιο μία, ακόμη, προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Παράλληλα είναι αδιανόητο η πρώτη εικόνα των τουριστών, όταν φτάνουν στο λιμάνι της πόλης, να είναι ένας χώρος φιλοξενίας προσφύγων» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι επιλογές στο προσφυγικό δεν πρέπει να λειτουργούν σε βάρος των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων των πόλεων και των νησιών που έχουν χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

«Η μετατροπή περιοχών, όπως γίνεται στην περίπτωση των Διαβατών σε χαβούζα, θα πρέπει να σταματήσει. Έλεος πια! Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v