Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Πέραν της συμφωνίας οι απαιτήσεις ΔΝΤ

Το ΔΝΤ μάς πιέζει πολύ, με τρόπο που δεν έχει νόημα οικονομικά, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών. «Ζήτημα επιβίωσης» για την κυβέρνηση, η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στην κορυφή των προβλημάτων η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση.

Τσακαλώτος: Πέραν της συμφωνίας οι απαιτήσεις ΔΝΤ

Δεν μπορούμε να κόψουμε άλλο τις συντάξεις, διεμήνυσε πριν από λίγο στο πλαίσιο εκδήλωσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τις πιέσεις που ασκούνται από το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ μάς πιέζει πολύ, με τρόπο που δεν έχει νόημα οικονομικά, μας πιέζει για περισσότερα μέτρα σε σχέση με τα συμφωνηθέντα το καλοκαίρι, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σημειώνοντας παράλληλα την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά του Ταμείου.

Ο υπουργός μετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση “BBC World Questions: Europe and Greece”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Από την ίδια εκδήλωση, ξεχωρίζουν επίσης οι αναφορές του κ. Τσακαλώτου στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την επισήμανση ότι συνιστά «ζήτημα επιβίωσης» για την κυβέρνηση η αποτελεσματικότητά της στο συγκεκριμένο πεδίο, αλλά και στη συνέχιση του σίριαλ της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. αναφορικά με τη λίστα Μπόργιανς. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το 2012, η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια»…

Εθεσε άλλωστε στην κορυφή της πυραμίδας των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τη δημόσια διοίκηση, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v