Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ στην Infosystem

Στην 21η Infosystem, που διοργανώνεται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από 4-7/10/2007, πρόκειται να συμμετάσχει η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας, στο πλαίσιο του έργου ”Εξειδίκευση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Υλοποίηση Ενεργειών Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”ΚτΠ”.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ στην Infosystem
Στην 21η Infosystem, που διοργανώνεται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από 4-7/10/2007, πρόκειται να συμμετάσχει η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο του έργου ”Εξειδίκευση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Υλοποίηση Ενεργειών Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας”.

Η ενέργεια πραγματοποιείται από την εταιρεία Ευρωσύμβουλοι, υπεργολάβο της Κοινοπραξίας ”AsUp” (Ashley&Holmes / UpSet!).

Η συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί με ψηφιακό περίπτερο, στο οποίο θα δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να αξιοποιήσουν τις πολύπλευρες δυνατότητες της ευρυζωνικότητας, για να πλοηγηθούν στον ”ψηφιακό κόσμο” της κοινωνίας της πληροφορίας και να διαπιστώσουν τις σύγχρονες εξελίξεις του.

Παράλληλα, στους επισκέπτες, θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα του Ε.Π. ΚτΠ, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στην λίστα συνδρομητών του περιοδικού ”Ψηφιακή Ελλάδα”.

Το Ε.Π. ΚτΠ ανήκει στα έργα που έχουν ενταχθεί στο Γ’ Κ.Π.Σ. και έχει ως στόχο την προώθηση της ΚτΠ στην Ελλάδα με τρόπο συνεκτικό και ολοκληρωμένο. Αποτελεί σύνολο ολοκληρωµένων και συµπληρωµατικών παρεµβάσεων σε διάφορους τοµείς της οικονοµικής και κοινωνικής ζωής έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν καταλυτικά για την ανάπτυξη της ΚτΠ στην Ελλάδα.

Η Ειδική Γραμματεία έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση δράσεων και τη διατύπωση εισηγήσεων και προτάσεων για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ψηφιακή Στρατηγική της χώρας για την περίοδο2006-2013 και για την προώθηση της πληροφορικής και των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους του τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Ο ρόλος της Ειδικής Γραμματείας είναι σημαντικός, όχι μόνο για την υλοποίηση του Ε.Π. ΚτΠ, αλλά και για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα διεθνή fora που αφορούν στην Κοινωνία της Πληροφορίας (eEurope Advisory Group, World Summit for Information Society κλπ.), το συντονισμό της Επιτροπής Πληροφορικής αλλά και την παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων στον τομέα των Ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών στον τομέα.

Σε επίπεδο εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της Πληροφορικής, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού έχει κρίσιμο ρόλο. Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού είναι ο συντονιστής της Επιτροπής Πληροφορικής, του ανώτατου θεσμοθετημένου οργάνου για τη χάραξη πολιτικής στον τομέα των νέων τεχνολογιών, σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v