Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Με ύφεση θα κλείσει το 2016

Στους στόχους της τράπεζας είναι η απεξάρτηση από τον ELA, ανέφερε η διοίκηση της Alpha. Στο γ΄ τρίμηνο του 2016 θα είναι έτοιμη για λειτουργία η πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνεργασία με την Actua. Tα πλάνα για πώληση θυγατρικής στα Σκόπια.

Alpha Bank: Με ύφεση θα κλείσει το 2016

Η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα οδηγήσει σε βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, ανέφεραν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Alpha Bank προς τους αναλυτές ενώ εκτίμησαν ότι το 2016 θα κλείσει με ύφεση.

Όσον αφορά τα NPL's τόνισαν ότι εφόσον συντρέξουν οι λόγοι που θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση της οικονομίας τότε το 2016 «θα υπάρξει σταθεροποίηση των επισφαλειών και ξεκίνημα της καθοδικής τους τάσης».

Αποκάλυψαν ότι η τράπεζα θα έχει έτοιμη για λειτουργία την πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνεργασία με την Actua στο γ΄ τρίμηνο του 2016.

Στο μέτωπο των κινήσεων που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο των πλάνων αναδιάρθρωσης επεσήμαναν ότι πλην της δρομολογημένης πώλησης του Χίλτον, θα υπάρξουν ανακοινώσεις, προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου, όσον αφορά την πώληση της θυγατρικής της τράπεζας στα Σκόπια.

Σε ό,τι αφορά το ζητούμενο επιστροφής των καταθέσεων στο σύστημα εκτίμησαν πως εφόσον το μακροικονομικό περιβάλλον είναι σταθερό και ξεκινήσει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2016 χαλάρωση των capital controls θα μπορούσαν να επιστρέψουν καταθέσεις ύψους 7 δισ. ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εκ των οποίων περίπου 2 δισ. ευρώ δύναται να διεκδικήσει η Alpha Bank.

Προς το παρόν οι καταθέτες τηρούν συντηρητική στάση καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην οικονομία ενώ αποτρεπτικά δρουν τα capital controls.

Τέλος, στους στόχους της τράπεζας είναι η απεξάρτηση από τον ELA, ωστόσο αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αξιολόγηση και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν. Βέβαια, με βάση την εκτίμηση ότι η οικονομία για το σύνολο του έτους θα κινηθεί οριακά σε περιβάλλον ύφεσης είναι δύσκολο να επιτευχθεί μηδενισμός του ELA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v