Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό εξέταση η πώληση πακέτων ενήμερων-κόκκινων δανείων

Στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές έπεσε και η πρόταση να πουληθούν ενήμερα δάνεια προκειμένου να βελτιωθεί το αντίτιμο που θα εισπράξουν οι τράπεζες.

Υπό εξέταση η πώληση πακέτων ενήμερων-κόκκινων δανείων

Υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο να πωλούνται και ενήμερα δάνεια «πακέτο» με τα «κόκκινα» δάνεια. Η πληροφορία προκύπτει από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδας με τους δανειστές και αποβλέπει στο να γίνεται πιο ελκυστικό το «πακέτο» της πώλησης των δανείων.

Και ενώ η σκοπιμότητα ενός τέτοιου μέτρου είναι υπό εξέταση, πηγές τις ΤτΕ σημείωναν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από distress funds για να αποκτήσουν «κόκκινα δάνεια».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι έχει τεράστια σημασία να προχωρήσει η αξιολόγηση, ειδικά μετά και τις αποφάσεις που έλαβε ο Μάριο Ντράγκι την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου εκτός των άλλων να επανέλθει το waiver.

«Η ΕΚΤ δεν ρίχνει απλά βροχή από λεφτά αλλά χαλάζι», ειπώθηκε χαρακτηριστικά προκειμένου να φανεί το μέγεθος της ευκαιρίας που ανοίγεται για την Ελλάδα αν ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v