Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σφίγγα» το ΔΝΤ για την αξιολόγηση

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του το ΔΝΤ όσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης. Αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για αναχώρηση της Βελκουλέσκου ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γούλιαμ Μάρεϊ.

«Σφίγγα» το ΔΝΤ για την αξιολόγηση

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα λαμβάνει υπόψη την βιωσιμότητα του χρέους και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μηδενική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου θα επιστρέψει αύριο στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και δεν υπάρχει κάτι νέο που μπορεί να προσθέσει. 

Η αποστολή είναι προσηλωμένη στις διαπραγματεύσεις, επισήμανε. Θα αναφερθούμε στα αποτελέσματα της αποστολής μόλις έχουμε περισσότερα, πρόσθεσε ο κ. Μάρεϊ και τόνισε ότι δεν έχει να πει κάτι για το χρονοδιάγραμμα. 

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο ρόλος του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Μάρεϊ απάντησε: «Η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ. Συζητάμε με τους Έλληνες. Δεν έχω κάτι να προσθέσω».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v