Κλείσιμο αξιολόγησης-εξπρές συμφωνούν Τσίπρας-Ολάντ

Φρανσουά Ολάντ και Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν ότι την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση στο Παρίσι. Η συμφωνία έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός. Αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ.

Κλείσιμο αξιολόγησης-εξπρές συμφωνούν Τσίπρας-Ολάντ

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας στο Παρίσι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, στη συνάντηση που κράτησε μια ώρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων υπήρξε πλήρης κατανόηση των ελληνικών θέσεων. 

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κοινή εκτίμηση των δυο πλευρών για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία.

Φρανσουά Ολάντ και Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν ότι την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στο Γάλλο Πρόεδρο, ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση, θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών δεν είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις.

Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη τόνισε ο πρωθυπουργός αναφέροντας, βάσει στοιχείων, ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Σχετικά με το ΔΝΤ η ελληνική πλευρά υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ εχθές ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

Η Ελλάδα διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει για το πως τα κατανέμει τα βάρη μέσω των νομοσχεδίων που ψηφίζει, μετέφερε επίσης ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v