Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία την Τρίτη

O Γερμανός υπ. Οικονομικών τόνισε ότι, μαζί με το πιθανό Brexit, η προσφυγική κρίση θεωρείται ακόμη γεωπολιτικός κίνδυνος. Είμαστε στον σωστό δρόμο για την Ελλάδα, υπογράμμισε. Σε καλύτερη κατάσταση η παγκόσμια οικονομία, δήλωσε.

Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία την Τρίτη

Βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι για την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για μια συμφωνία την Τρίτη, αλλά αυτό ακόμη δεν είναι βέβαιο, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, μεταδίδει το Reuters.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι, μαζί με το ενδεχόμενο Brexit, η προσφυγική κρίση ακόμη θεωρείται ένας γεωπολιτικός κίνδυνος.

Πρόσθεσε ότι το συμπέρασμα της G7 είναι πως η παγκόσμια οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι νομίζαμε λίγους μήνες νωρίτερα.

Μοσκοβισί: Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Από την πλευρά του, ο Π. Μοσκοβισί, στο περιθώριο της συνόδου των G7 στην Ιαπωνία, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει πρόοδο σε ό,τι αφορά στο ελληνικό ζήτημα, συμπληρώνοντας πως είναι θεμελιώδους σημασίας η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συνολική συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Σε ό,τι αφορά στο βρετανικό δημοψήφισμα, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως «δεν υπάρχει Plan B για Brexit».

Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους συμφώνησαν Λιου-Σαπέν

Το ζήτημα της ελληνικής διάσωσης συζήτησαν ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου και ο Γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν. Οπως αναφέρεται από αμερικανικές πηγές, οι δύο υπουργοί εστίασαν στη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Τα μέρη θα πρέπει να βρουν μια βιώσιμη πορεία εντός των χρονικών πλαισίων, παρατήρησαν οι υπουργοί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τζακ Λιου υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει των οποίων θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης χρέους, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να είναι ευέλικτοι προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις.

Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Μεγάλη η απόσταση ΔΝΤ και ευρωζώνης για το χρέος

Οι απόψεις της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απέχουν πολύ η μία από την άλλη και ως εκ τούτου είναι αμφίβολη μια συμφωνία για ελάφρυνση χρέους την επόμενη Τρίτη, δήλωσε την Παρασκευή ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να εκταμιεύσουμε δόση 10 δισ. ευρώ, κάτι που θα χαλαρώσει την πίεση από το λεγόμενο Grexit και θα φέρει πίσω επενδυτές στην Ελλάδα» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Στουμπ.

«Αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους» είπε. «Οι απόψεις (του ΔΝΤ και της ευρωζώνης) είναι πολύ μακριά» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v