Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος-Στασινόπουλος: «Κλειδί» η πολιτική σταθερότητα

Για να δούμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις, θα πρέπει να διασφαλισθεί η πολιτική σταθερότητα, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Να σταματήσουμε την κοροϊδία με τις ιδιωτικοποιήσεις. Αντικίνητρα και αγκυλώσεις βλέπει ο CEO της ΕΛΒΑΛ Μιχάλης Στασινόπουλος.

Μυτιληναίος-Στασινόπουλος: «Κλειδί» η πολιτική σταθερότητα

Την ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας προέταξε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (φωτό), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ομίλου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα φαίνεται να κάνει στροφή στον ρεαλισμό.

Για να δούμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις, θα πρέπει να διασφαλισθεί η πολιτική σταθερότητα, σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι βαρεθήκαμε να προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τους ξένους με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο ίδιος σημείωσε ότι τα χρόνια της κρίσης, οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες και γι' αυτό είναι πολύ δύσκολο να ορισθεί η επανεκκίνηση των επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΒΑΛ Μιχάλης Στασινόπουλος επεσήμανε ότι το κράτος πρέπει να γίνει έμπρακτος σύμμαχος της παραγωγής καθώς οι νομοθεσίες και τα ρυθμιστικά πλαίσια είναι διάσπαρτα με αντικίνητρα και αγκυλώσεις.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο μείγμα των φόρων, σχολίασε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι αυξήσεις των φόρων είναι απαραίτητες, αλλά θα πρέπει να στραφούν στα εισοδήματα και όχι στο κόστος παραγωγής.

Πάντως, ο κ. Στασινόπουλος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, επεσήμανε ότι το πρώτιστο δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων φορέων αλλά η άρση των ρυθμιστικών εμποδίων και το άνοιγμα των αγορών.

To στοίχημα των επενδύσεων

Στις τρεις βασικές παραμέτρους που εξετάζουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να επιλέξουν τη χώρα στην οποία θα εγκατασταθούν αναφέρθηκε ο επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης της εταιρίας συμβούλων Deloitte, Olaf Babinet.

Σύμφωνα με τον κ. Babinet, οι παράμετροι αυτοί είναι το χαμηλό κόστος, η ύπαρξη εξειδικευμένου ανθρώπινου κεφαλαίου και οι προοπτικές διείσδυσης στην τοπική αγορά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντικής σημασίας την αναμενόμενη θετική αξιολόγηση, ενώ επεσήμανε ότι αν η χώρα θέλει να προσελκύσει επενδύσεις, θα πρέπει να ενεργοποιήσει όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Τέλος, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΛΑΪΣ UNILEVER Ελλάδος Ηρώ Αθανασίου τόνισε ότι η χώρα, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, θα πρέπει να αυξήσει την αξιοπιστία της και να δημιουργήσει ένα σταθερό και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v