Κυβέρνηση: Τελειώσαμε με τα προαπαιτούμενα

Με την υπογραφή του μνημονίου για το Ελληνικό και τη ρύθμιση της δομής της ΥΠΑ κλείνουν οι υποχρεώσεις της ημέρας, τόνισε η Ολγα Γεροβασίλη. Μέχρι την εκταμίευση της δόσης, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ λόγω Deutsche Telekom. Δεν απέκλεισε δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα.

Κυβέρνηση: Τελειώσαμε με τα προαπαιτούμενα

Οι τελευταίες εκκρεμότητες για την εκταμίευση της δόσης έχουν διευθετηθεί, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Όπως είπε, εντός ημέρας υπογράφεται Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για το Ελληνικό. Σύμφωνα με την ίδια, θα καταγραφούν οι αλλαγές που προέκυψαν στις συζητήσεις με τον επενδυτή.

Τελική ημερομηνία για την υπογραφή της συμφωνίας είναι η 16η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ολγα Γεροβασίλη, στόχος είναι να υπάρξουν αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον. Μεταξύ αυτών ανέφερε τις περισσότερες επενδύσεις, την εμπροσθοβαρή πληρωμή των δόσεων αλλά και τη χαμηλότερη δόμηση υπέρ των περισσότερων ελεύθερων χώρων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η κυβέρνηση παλεύει για μεγαλύτερο όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και περισσότερες εμπροσθοβαρείς επενδύσεις, για να στηριχθεί η απασχόληση. Προσπαθούμε να τροποποιήσουμε όσους περισσότερους όρους μπορούμε αλλά υπάρχει η αρχική σύμβαση, σχολίασε αναφορικά με το τίμημα. 

Το άλλο θέμα που αφορά στη δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έχει διευθετηθεί, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr για το εάν τίθεται ζήτημα αλλαγών σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο νομικής προστασίας των στελεχών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη υποχρέωση.

Συμπλήρωσε δε ότι το θέμα του 5% του ΟΤΕ (που πρέπει να μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ) θα λυθεί μέχρι την εκταμίευση, δεδομένου ότι πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από την Deutsche Telekom. Οπως είπε, από την κυβέρνηση έχει γίνει ό,τι πρέπει να γίνει και το ζήτημα δεν θα απασχολήσει το EwG της Πέμπτης.

Σε ό,τι αφορά στη Συνταγματική Αναθεώρηση η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβερνητική πρόταση θα κατατεθεί στις 24 Ιουλίου, ενώ παράλληλα θα τεθεί το ζήτημα του εκλογικού νόμου. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα, διαδικασία που αν πραγματοποιηθεί, δεν θα γίνει πριν το επόμενο καλοκαίρι.

Για τα εργασιακά, η Ολγα Γεροβασίλη είπε ότι το θέμα του 13-14ου μισθού είναι ανύπαρκτο καθώς δεν τέθηκε ποτέ από τους δανειστές.

Στα εργασιακά, αυτό που υπάρχει στο τραπέζι, υποστήριξε, είναι όσα συζητούσε η ΝΔ για ομαδικές απολύσεις και lock out. Θα τα αποτρέψουμε, όπως αποτρέψαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων.

Αναφορικά με το πού θα βρει συμμάχους η χώρα, δεδομένων των εξελίξεων στη Γαλλία, είπε ότι οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v