Ντομπρόβσκις: Πιθανή η εκταμίευση εντός του μήνα

Η πρώτη αξιολόγηση έχει πρακτικά τελειώσει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μένει να ξεκαθαρίσουν, κάτι που ενδέχεται να γίνει ακόμα και σήμερα, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ντομπρόβσκις: Πιθανή η εκταμίευση εντός του μήνα

Η επόμενη δόση προς την Ελλάδα είναι πιθανό να εκταμιευτεί εντός του μήνα, ίσως και μέχρι τα μέσα του μήνα υπογράμμισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Η πρώτη αξιολόγηση έχει πρακτικά τελειώσει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μένει να ξεκαθαρίσουν, κάτι που ενδέχεται να γίνει ακόμα και σήμερα, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Μετά ξεκινούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, υιοθέτησε σειρά μέτρων που θα της επιτρέψουν να πιάσει το στόχο του 3,5% ως το 2018.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο. 

Η ευρωζώνη είναι αντιμέτωπη με διάφορες προκλήσεις αλλά η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, υπογράμμισε ο κ. Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας ότι ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα για Brexit, αν και η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v