Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για ανεύρεση νέου CEO!

Πληροφορίες για short list, με επικρατέστερο για τη θέση του CEO στέλεχος πολωνικής καταγωγής. Πώς εξηγεί την ταχύτητα των εξελίξεων η αγορά.Ο ρόλος της Korn Ferry Ουγγαρίας ως μόνιμος συνεργάτης της Επιτροπής Επιλογής για ανεύρεση στελεχών και η διαδικασία.

ΤΧΣ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για ανεύρεση νέου CEO!

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο μέτωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες από τραπεζικές πηγές ότι πριν ακόμη παραδοθεί και επίσημα η αξιολόγηση των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου, ξεκίνησε η διαδικασία ανεύρεσης αντικαταστατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από πλευράς υπουργείου Οικονομικών ή από την Επιτροπή Επιλογής, η Korn Ferry Ουγγαρίας που λειτουργεί ως μόνιμος συνεργάτης της Επιτροπής Επιλογής για ανεύρεση στελεχών έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για ανεύρεση αντικαταστατών. 

Εφόσον οι παραπάνω πληροφορίες ισχύουν, «κουμπώνουν» με τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν σε γραφεία υπουργών και μεγαλοτραπεζιτών ότι έχει ήδη διαμορφωθεί short list για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και πιθανώς του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Η τρίτη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής επιλέγεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επικρατέστερο όνομα στη short list είναι στέλεχος πολωνικής καταγωγής, ο οποίος έχει απαντήσει θετικά στη διερεύνηση ενδιαφέροντος που του έγινε, για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ.

Η Επιτροπή Επιλογής έχει από τον νόμο δύο βασικές αρμοδιότητες: την ετήσια αξιολόγηση των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, και την επιλογή τυχόν νέων μελών.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Επιτροπής έκρινε ως ανεπαρκή τα τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Αρ. Ξενόφος - CEO, Γ. Κουτσός - αναπληρωτής CEO, Αν. Γάγαλης) και τρία μέλη του Γενικού Συμβουλίου, εκ των οποίων όμως οι δύο έχουν ήδη παραιτηθεί και ο τρίτος είναι ο πρόεδρος του Ταμείου Γ. Μιχελής.

Μετά την κατάθεση του πορίσματος της αξιολόγησης στον υπουργό Οικονομικών, τα μέλη που κρίνονται ως ανεπαρκή αναμένεται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως τους ζητήθηκε άτυπα από την Επιτροπή Επιλογής, προκειμένου να διευκολύνουν τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v