Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εξεταστική Επιτροπή Μπόμπολας, Ψυχάρης, Αναστασιάδης, Αλαφούζος!

Η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών προς ΜΜΕ και κόμματα θα καλέσει για κατάθεση τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης. Τι κατέθεσε ο CEO της Τράπεζας Αττικής Α. Αντωνόπουλος.

Στην Εξεταστική Επιτροπή Μπόμπολας, Ψυχάρης, Αναστασιάδης, Αλαφούζος!

Εκδότες και ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καλεί η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις τους και προς τα κόμματα.

Την πρόταση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και εισηγητής) Σπύρος Λάππας και αφορά τους Μπόμπολα (Πήγασος και Mega), Ψυχάρη (ΔΟΛ και Mega), Αναστασιάδη (Πρώτο Θέμα), Αλαφούζο (Καθημερινή), Κυριακού (ΑΝΤ1), Κοντομηνά (Alpha), Βαρδινογιάννη (Star) και Κουρτάκη (Παραπολιτικά).

Η ΝΔ συμφώνησε αλλά ζήτησε να κληθεί και ο διευθυντής της εφημερίδας Αυγή, για το θέμα της offshore που έχει αγοράσει μετοχές της εφημερίδας, αξίας 49.500 ευρώ.

Τι κατέθεσε ο Αντωνόπουλος της Attica

Εν τω μεταξύ, σήμερα στην Επιτροπή κατέθεσε ο CEO της Τράπεζας Αττικής κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. 

Ο επικεφαλής της Attica υπογράμμισε ότι από το σύνολο των «κόκκινων» δανείων της τράπεζας, το 0,36% αφορά σε δάνεια προς ΜΜΕ και το 0,26% αφορά σε δάνεια προς τα κόμματα. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της τάξεως των 10,6 εκατ. ευρώ, είναι στο 84% του συνόλου των δανείων προς τον κλάδο.

Ο κ. Αντωνόπουλος υπογράμμισε ότι ένα ποσοστό 57% των δανείων της τράπεζας συνολικά είναι «κόκκινα».

Οσον αφορά στα δάνεια προς τα κόμματα, υπογράμμισε ότι υπάρχει δάνειο του ΠΑΣΟΚ που έχει να γίνει πληρωμή από το 2012. 

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής υπογράμμισαν ότι κόμματα εμφανίζονται να δίνουν την ίδια εγγύηση (την κρατική επιχορήγηση) και στις τέσσερις τράπεζες για να λάβει δάνεια. 

Ο κ. Αντωνόπουλος δεσμεύτηκε πως αν δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση, η τράπεζα θα προχωρήσει αναγκαστικά στην καταγγελία των δανείων εντός των επόμενων έξι μηνών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v