Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 2 δισ. σε ελληνικά κόκκινα δάνεια ετοιμάζει η PCP

Με «όχημα» την Παγκρήτια Τράπεζα η PCP Capital Partners σχεδιάζει να επενδύσει 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την WSJ. Στόχος να αποκτήσει και να αναδιαρθρώσει προβληματικά δάνεια. Στο στόχαστρο και εξαγορές. Τι δηλώνει η επικεφαλής του fund A. Staveley.

Επένδυση 2 δισ. σε ελληνικά κόκκινα δάνεια ετοιμάζει η PCP

H PCP Capital Partners LLP εξετάζει την επένδυση 2 δισ. δολαρίων σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την WSJ που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Η PCP με επικεφαλής την Amanda Staveley (φωτ.) γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με επενδυτές του Κόλπου στοχεύει να ηγηθεί της ανακεφαλαιοποίησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας με στόχο την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού, όπως αναφέρει το Reuters. Εν συνεχεία, η Παγκρήτια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για να αγοραστεί ενεργητικό από τις άλλες τράπεζες τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Η είσοδος της PCP στην Ελλάδα στηρίζεται από κρατικούς επενδυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Staveley έγινε γνωστή για την ενορχήστρωση της επένδυσης 4,57 δισ. δολαρίων από το Abu Dhabi στην Barclays PLC στην κορύφωση της κρίσης και έχει ήδη εγκαταστήσει ομάδα στην Ελλάδα. Η PCP θα δουλέψει με τοπικό όμιλο για να εισπράξει ή να αναδιαρθρώσει τα δάνεια. Το fund επίσης ενδιαφέρεται να αγοράσει ελληνικές εταιρείες.

"Η PCP έχει εντυπωσιαστεί από την δουλειά που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ισχυρό κλίμα για ξένες άμεσες επενδύσεις", υπογραμμίζει η κ. Staveley σε συνέντευξή της στο Reuters. 

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ανακεφαλαιοποιημένων ελληνικών τραπεζών», υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v