Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη απόγευμα η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις άδειες

Στη νέα διάσκεψη του ανωτάτου δικαστηρίου θα συνεχιστεί η συζήτηση για το παραδεκτό των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. Νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατάθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για το πόθεν έσχες των διαγωνιζόμενων.

Τρίτη απόγευμα η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις  άδειες
Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς όπου προσδιορίστηκαν να συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Κατά τη διάσκεψη θα συνεχιστεί η συζήτηση για το παραδεκτό των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών και εφόσον κριθεί ότι οι προσφεύγοντες είχαν έννομο συμφέρον τότε θα συζητηθεί η συνταγματικότητα του νομού Παππά.

Αίσθηση πάντως προκαλούν πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση από την περασμένη Παρασκευή να έχει στείλει φάκελο στην Ολομέλεια με τους νομικούς ισχυρισμούς της για το δεύτερο στάδιο που αφορά στη συνταγματικότητα του νομού Παππά.

Ανώτατοι δικαστές έκαναν λόγο για ενημέρωση της κυβέρνησης ως προς την πορεία της διασκέψεως μέσα από το ΣτΕ, ενώ παράλληλα υποστήριζαν ότι οι πληροφορίες που φτάνουν στο Μαξίμου είναι ότι η διάσκεψη θα ξεπεράσει τους πρώτους τρεις σκοπέλους και θα προχωρήσει στο συνταγματικό σκέλος.

Εν τω μεταξύ, νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των τεσσάρων υπερθεματιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v