Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γέφυρα» για συμφωνία στο επικουρικό ταμείο των ασφαλιστών

Συνδικαλιστές και ασφαλιστικές εταιρείες κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικής λύσης στο... «παρά πέντε». Καταλυτικός ο ρόλος του υφυπουργού Εργασίας κ. Τάσου Πετρόπουλου.

«Γέφυρα» για συμφωνία στο επικουρικό ταμείο των ασφαλιστών

Παράθυρο αισιοδοξίας για συμφωνία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και της διοίκησης του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης-Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων), προκειμένου να συνεχίσει εύρυθμα τη λειτουργία του το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστών, άνοιξε μετά την πρόσφατη επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

«Οι δύο πλευρές κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξαντλώντας -όπως υποστηρίζει κάθε μία εξ αυτών- τις καλές τους προθέσεις για την εξεύρεση συναινετικής λύσης», δηλώνει στο Euro2day.gr παράγοντας του ασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος συμπληρώνει πως «μια τελική συμφωνία θα αποβεί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων. Θεωρώ πως και οι δύο πλευρές θα κληθούν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να προτάξουν πάνω από όλα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των επιχειρήσεων του κλάδου».

Η αλήθεια είναι πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια και τη φετινή άνοιξη φάνηκε πως είχαν καταλήξει σε πλήρες αδιέξοδο. Ήταν τότε που η ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος) είχε αποστείλει τελεσίγραφο προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ πως αν δεν δεχτεί συγκεκριμένους όρους (αφορούσαν το ύψος των εισφορών, αλλά και τον τρόπο διοίκησης-διαχείρισης του Ταμείου), τότε θα δημιουργούσε νέο Ταμείο, αφήνοντας το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ χωρίς τις εισφορές της εργοδοτικής πλευράς...

Η απάντηση στο τελεσίγραφο ήταν αρνητική, η πρόταση της ΕΑΕΕ δεν έγινε δεκτή από το ΔΣ του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ και η πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών έδειχνε έτοιμη να προχωρήσει στην ίδρυση του νέου ταμείου. Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρηγεωργίου, πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Παρ' όλα αυτά, οι δύο πλευρές έχουν καθίσει εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου και σ' αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έχει παίξει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλoς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v