Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τι προβλέπει η σύμβαση με State Grid για τον ΑΔΜΗΕ

Τα βασικά σημεία της σύμβασης με την κινεζική εταιρία για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ εν όψει της Γενικής Συνέλευσης. Τα οικονομικά ανταλλάγματα, η εγγυητική επιστολή και η προκαταβολή των 131 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Τι προβλέπει η σύμβαση με State Grid για τον ΑΔΜΗΕ

Λεπτομέρειες της σύμβασης μεταβίβασης του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid, δημοσιοποίησε η ΔΕΗ, ως επεξηγήσεις στην Γ.Σ. μετόχων της 24 Νοεμβρίου, η οποία θα επικυρώσει την πώληση του ποσοστού.

Σύμφωνα με αυτές, ο υποψήφιος αγοραστής θα καταθέσει εγγυητική επιστολή 20 εκατομμυρίων ευρώ με ισχύ έξι μηνών, ενώ η ΔEΗ θα πληρωθεί το 2017, το μέρισμα που θα διανείμει ο ΑΔΜΗΕ για την οικονομική χρήση 2016 και το οποίο θα αντιστοιχεί στο 35% των καθαρών κερδών του ΑΔΜΗΕ.

Επίσης, το τίμημα των 320 εκατομμυρίων, θα αυξάνεται κατά 5% εφόσον η μεταβίβαση των μετοχών δεν ολοκληρωθεί μεταξύ 1/1 και 31/12 2017 και επιπλέον 4% για τον επόμενο χρόνο. Για μια διετία η State Grid δεν θα έχει δικαίωμα μεταβίβασης των μετοχών. Ωστόσο σημειώνεται στις επεξηγήσεις ότι εφόσον αυτό συμβεί, η State Grid θα καταβάλλει μέρος του τιμήματος στη ΔEΗ, το οποίο τίμημα θα υπολογιστεί με βάση ειδικές διατάξεις.

Tέλος η συμφωνία προβλέπει την πληρωμή από τον ΑΔΜΗΕ στη ΔEΗ ποσού 131 εκατομμυρίων ευρώ μείον φόρους, το οποίο ορίζει ως cash upstream payment και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αντιστοιχεί σε επιστροφή κεφαλαίου από κεφαλαιοποίηση παγίων του ΑΔΜΗΕ.

Το πλήρες κείμενο των επεξηγήσεων για τον ΑΔΜΗΕ παρατίθεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v