Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Το χρέος θα μπει στο τραπέζι του Eurogroup

Η σημερινή κυβέρνηση δουλεύει πολύ πιο εποικοδομητικά από προηγούμενες και υπάρχει αισιοδοξία, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup. Δεκέμβριο θα συζητήσουμε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος.

Ντάισελμπλουμ: Το χρέος θα μπει στο τραπέζι του Eurogroup

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι πιο εποικοδομητικές από ποτέ και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την ελάφρυνση χρέους της χώρας στη σύνοδο του επόμενου μήνα, δήλωσε από το Λονδίνο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η νυν ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ δεσμευμένη (committed) και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά απ' ό,τι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας», δήλωσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και τα επόμενα χρόνια μπορεί να οριστεί ένας αριθμός μέτρων για το τέλος του προγράμματος».

Σημειώνεται πως το Eurogroup προγραμματίζεται να συζητήσει το θέμα των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στις 5 Δεκεμβρίου.

Παράδειγμα η ελληνική ανακεφαλαιοποίηση

Στην επιτυχία της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης που έγινε στην Ελλάδα, με μεγάλη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η οποία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ομιλία του σήμερα στην τράπεζα UBS στο Λονδίνο, για την προώθηση της τραπεζικής ένωσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «η απειλή του bail-in στα τέλη του περασμένου έτους είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της ιδιωτικής συμμετοχής στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ορισμένων ελληνικών τραπεζών, μειώνοντας έτσι την επιβάρυνση του Δημοσίου». «Το ίδιο μπορεί να γίνει τώρα στην Ιταλία. Οι ιδιωτικές λύσεις προτιμώνται και πάλι», κατέληξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v