Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιολόγηση: Νέο κείμενο συμφωνίας αλλά και τρία μεγάλα αγκάθια

Στην ελληνική πλευρά δόθηκε το επικαιροποιημένο σχέδιο μνημονίου από τους θεσμούς. Τρία θεωρούνται τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για να κλείσει η συμφωνία. Σε εξέλιξη συνάντηση Ευ. Τσακαλώτου και Εφης Αχτσιόγλου με τους θεσμούς.

Αξιολόγηση: Νέο κείμενο συμφωνίας αλλά και τρία μεγάλα αγκάθια

Με το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο του μνημονίου ανά χείρας αναχώρησε νωρίτερα από το Χίλτον ο Υπουργός Οικονομιών Ε. Τσακαλώτος για να επιστρέψει λίγο πριν τις 11:00 μαζί με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Στην ομάδα διαπραγμάτευσης βρίσκονται και οι Γ. Σταθάκης, Αλέξης Χαρίτσης και Γ. Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στόχος είναι ως το πρωϊ να έχουν κλείσει οι περισσότερες εκκρεμότητες.

Το κείμενο που προτείνεται από τους θεσμούς να αποτελέσει το επιδιωκώμενο Staff level agreement μελέτησαν στην κυβέρνηση με στόχο στη νέα συνάντηση να κλείσουν όσο το δυνατό περισσότερα από τα ανοιχτά μέτωπα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος στο νέο κείμενο υπάρχουν έξι μικρά θέματα τα οποία θεωρείται σχετικά εύκολο να κλείσουν άμεσα και τρία μεγάλα ζητήματα για τα οποία η συμφωνία είναι σαφώς πιο δύσκολη. Δεν προσδιόρισε ωστόσο ποια θέματα είναι αυτά.

Στο βαθμό που στη σημερινή νέα συνάντηση δεν καταστεί εφικτό να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν εκ του μακρόθεν. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται στα εργασιακά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v