Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά το τούνελ... «αχτίδα φωτός» στα εργασιακά

Καλό κλίμα στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τον Ευρωπαίο επίτροπο. «Κλειδί» για συμφωνία να αποτραπεί ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα σε καθεστώς εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο. Αισιοδοξία για λύση στο αδιέξοδο.

Μετά το τούνελ... «αχτίδα φωτός» στα εργασιακά

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση μεταξύ της υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ε. Αχτσιόγλου και του Ευρωπαίου επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί. 

Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η ελληνική πλευρά επεσήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης. 

Σήμερα, διαπιστώνεται σαφέστατη πρόοδος αλλά και ότι διεφάνη η δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v