Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αρκούδα» παραμένει η Citi με την Ελλάδα

Αν και βελτιωμένες έναντι των προηγούμενων, οι προβλέψεις του οίκου παραμένουν πολύ κατώτερες των επίσημων. Αυξημένος ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών.

«Αρκούδα» παραμένει η Citi με την Ελλάδα

Προς το καλύτερο αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την πορεία του ΑΕΠ Ελλάδας η Citi, ωστόσο σε ό,τι αφορά το 2017, η πρόβλεψη που διατυπώνει υπολείπεται σημαντικά του επίσημου στόχου.

Σε έκθεσή του ο οίκος βελτιώνει την πρόβλεψη για το 2016 και το 2017 (κατά 0,2% και 0,4% του ΑΕΠ αντίστοιχα) και πλέον εκτιμά ότι η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με ανάκαμψη 0,3% και την τρέχουσα θα κλείσει με ανάπτυξη 1,1%, ενώ η επόμενη με 1%.

Όπως αναφέρει, οι αλλαγές έγιναν μετά το καλύτερο του αναμενόμενου τρίτο τρίμηνο του 2016 και τα μηνιαία στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Το κλίμα παραμένει υποτονικό, πιθανότατα εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας, αλλά οι εξαγωγές και οι λιανικές πωλήσεις βελτιώθηκαν μετά το περασμένο καλοκαίρι, όπως και η ρευστότητα (εξαιτίας των δόσεων από το πρόγραμμα διάσωσης).

Οι εμπλοκές στη διαπραγμάτευση ίσως επιβαρύνουν το κλίμα εκ νέου και πιθανότατα θα καθυστερήσουν την ένταξη της Ελλάδας στο QE, εκτιμά η Citi. Τα ρίσκα πρόωρων εκλογών ίσως έχουν αυξηθεί, αλλά οι κάλπες, αν στηθούν, είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις, όπως η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v