Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλες εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα παραδέχεται ο Τσακαλώτος

Τα δύο τρίτα των προαπαιτούμενων δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, σύμφωνα με επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς που επικαλλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Μεγάλες εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα παραδέχεται ο Τσακαλώτος

Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα από τα μέτρα που έχουν απαιτήσει οι δανειστές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg που επικαλείται επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι ενέργειες που δεν έχει ακόμα λάβει η ελληνική κυβέρνηση είναι το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού το 2018, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και της αγοράς ενέργειας, σύμφωνα με την επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος επί των ανοιχτών θεμάτων αλλά μόλις το 1/3 αυτών έχει ολοκληρωθεί, ενώ στο επίσημο ανακοινωθέν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να υπάρξει συμφωνία αφορούν την «αγορά εργασίας και προϊόντων της Ελλάδας, τον ενεργειακό της τομέα και άλλους τομείς». 

Σύμφωνα με δεύτερη πηγή του Βloomberg, αν και η επιστολή Τσακαλώτου που συζητήθηκε στις Βρυξέλλες με τους δανειστές περιλάμβανε μια σειρά από δεσμεύσεις, οι πιστωτές έκριναν πως οι προτάσεις δεν ήταν αρκετές.

Στην επιστολή, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται σε πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ για πέντε χρόνια, το οποίο θα υποχωρήσει στο 2,5% τα επόμενα πέντε. Στη συνέχεια, προτείνει τη διατήρηση πρωτογενούς πλεονάσματος 2,3% ως το 2029.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v