Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πυρά» Σόιμπλε προς Ελλάδα και... ΕΚΤ

Η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδιέξοδο, αν επανειλημμένως δεν κάνει αυτά που έχει δεσμευτεί να κάνει, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Η ΕΚΤ φταίει για τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Τι απαντά στις αιχμές των ΗΠΑ για το ευρώ.

«Πυρά» Σόιμπλε προς Ελλάδα και... ΕΚΤ

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της, διαφορετικά θα καταλήξει σε αδιέξοδη κατάσταση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Αν η Ελλάδα επανειλημμένως δεν κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί να κάνει, αυτό δεν θα δουλέψει», είπε. 

Ο ίδιος έβαλε και κατά της ΕΚΤ, λέγοντας πως «η ΕΚΤ φταίει για τα προβλήματά μας -ή μάλλον το πρόβλημα είναι πως η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή οικονομική πολιτική και πως τα μέλη -και η ΕΚΤ δεν κουράζεται ποτέ να το λέει αυτό- δεν κάνουν αυτά που έχουν δεσμευτεί να κάνουν».

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε τις επικρίσεις από την πλευρά των ΗΠΑ για τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, λέγοντας πως ορισμένοι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καταλάβει ότι η ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική δεν αποφασίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, «αλλά από κάποιον άλλον». 

«Σε ό,τι αφορά αυτά που γίνονται στις ΗΠΑ, είναι μάλλον δύσκολο να δούμε πού ακριβώς πάνε τα πράγματα», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v