Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπληξη Ντάισελμπλουμ για τη «σκληρή» έκθεση του ΔΝΤ

Αντίδραση από τον επικεφαλής του Eurogroup για τις εκτιμήσεις. Θεωρεί ξεπερασμένη την έκθεση, λόγω ελληνικής υπεραπόδοσης. Περισσότερη μείωση χρέους, αν απαιτηθεί και οι Ελληνες παραμείνουν «εποικοδομητικοί».

Εκπληξη Ντάισελμπλουμ για τη «σκληρή» έκθεση του ΔΝΤ

Τα πυρά του Γερούν Ντάισελμπλουμ δέχεται η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μεταξύ άλλων κρίνει «εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος και εκτιμά ότι η χώρα, παρά το πακέτο μέτρων που πήρε, δεν θα καταφέρει να πετύχει πλεόνασμα άνω του 1,5% του ΑΕΠ. 

Οπως μεταδίδει το Reuters μιλώντας στην Ολλανδική τηλεόραση, ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε την έκθεση ξεπερασμένη (outdated), εξαιτίας της πρόσφατης ανάπτυξης που παρουσίασε η Ελλάδα. Δηλώνει έκπληκτος από τη «σκληρότητά» της, λέγοντας ότι η χώρα τα πάει καλύτερα απ' ό,τι υπονοεί η έκθεση η οποία είναι «αχρείαστα απαισιόδοξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ συμφώνησε ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις.

Αναφορικά με το χρέος, σημειώνει ότι έγινε κάποια ελάφρυνση και αν είναι απαραίτητο να γίνει περισσότερη και οι Ελληνες παραμείνουν εποικοδομητικοί, αυτό θα γίνει. Επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει «κούρεμα» ,αλλά μόνο ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v