Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρθηκε η Μ. Σταυροπούλου πριν τον διορισμό της στην Επ. Ανταγωνισμού

Δρομολογείται η απομάκρυνση πέντε στελεχών των οποίων λήγει η θητεία τους. Μεταξύ αυτών και του αντιπροέδρου της ανεξάρτητης αρχής Δημήτρη Λουκά.

Αποσύρθηκε η Μ. Σταυροπούλου πριν τον διορισμό της στην Επ. Ανταγωνισμού

Την απόσυρσή της από τη λίστα των υποψήφιων τακτικών μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα η Μαρίνα Σταυροπούλου.

Η κα Σταυροπούλου, η οποία συμπεριλήφθηκε στα πρόσωπα που πρότεινε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου για να αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα μέλη της Επιτροπής των οποίων η θητεία λήγει, επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα.

Χθες πάντως, η Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για καθαρά κομματικές επιλογές στις εισηγήσεις της κυβέρνησης για την κάλυψη των θέσεων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Τα νέα μέλη που προορίζονται για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα οποία θα πρέπει να λάβουν την έγκριση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, πλέον είναι τα εξής: Άννα Νάκου, η οποία προορίζεται για αντιπρόεδρος, Σωτήριος Καρκαλάκος, που προορίζεται για τακτικό μέλος, Αφροδίτη Αδαμάκου και Μιχαήλ Πολέμης, που προορίζονται ως αναπληρωματικά μέλη. Η λίστα μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να συμπληρωθεί με την αντικαταστάτρια της κας Σταυροπούλου.

Συνεπώς, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποχωρήσει καθώς λήγει η θητεία του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Λουκάς, τον οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης είχε προσπαθήσει να απομακρύνει από πέρυσι τον Απρίλιο με την αιτιολογία του ασυμβίβαστου, καθώς σύζυγος του κ. Λουκά είναι η βουλευτίνα επικρατείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως

Ωστόσο, τελικώς μετά και από παρέμβαση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ασυμβίβαστο. Πάντως ο κ. Λουκάς δεν θα μπορούσε να παραμείνει άλλο στην Επιτροπή, καθώς έχει συμπληρώσει ήδη δύο πλήρεις θητείες.

Σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Κυριτσάκη, αυτός αναμένεται να παραμείνει, καθώς η θητεία του λήγει στα τέλη του 2018 και όπως είχε δηλώσει προ καιρού, δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v