Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurogroup με… State of Play για Ελλάδα τη Δευτέρα

Χαμηλές οι προσδοκίες για Staff Level Agreement, όπως προκύπτει εμμέσως και από την ατζέντα της συνεδρίασης. SLA, ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και μετά εκταμίευση, ο οδικός χάρτης των Ευρωπαίων για την Ελλάδα.

Eurogroup με… State of Play για Ελλάδα τη Δευτέρα

Οι μειωμένες προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού (Staff Level Agreement) έως τις 20 Μαρτίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, αντανακλώνται στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, όπου η χώρα μας είναι το τέταρτο και τελευταίο θέμα συζήτησης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) και ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναφέρουν για την πρόοδο που επετεύχθη προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του Staff Level Agreement (SLA) για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Ένα SLA αποτελεί βήμα προς τα μπροστά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση, με τη σειρά της, είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση περαιτέρω δόσης από τους πόρους του προγράμματος», αναφέρεται.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης σημειώνεται ότι το Eurogroup θα εξετάσει το state of play (πορεία των εργασιών) αναφορικά με τη β’ αξιολόγηση μετά την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Υπενθυμίζει ότι στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου το όργανο ενημερώθηκε ότι οι τέσσερις θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έφτασαν σε συναντίληψη για τη βάση της επιστροφής της αποστολής στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η β’ αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v