Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές ΕΕ: Μεγάλη ακόμα η απόσταση κυβέρνησης-θεσμών

Δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό, στο συνταξιοδοτικό, στην αγορά εργασίας και στις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει ευρωπαϊκή πηγή, λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Τώρα τα εργασιακά.

Πηγές ΕΕ: Μεγάλη ακόμα η απόσταση κυβέρνησης-θεσμών

Οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για Staff Level Agreement στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου έβαλε υψηλόβαθμο στέλεχος της ευρωζώνης.

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές είναι ακόμα αρκετά μακριά σε μια σειρά από θέματα», δήλωσε και σημείωσε ότι δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος σε ό,τι αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους, στο συνταξιοδοτικό, στην αγορά εργασίας και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως σημειώνει το Reuters, ότι είναι απίθανο να υπάρξει πολιτικός συμβιβασμός στο Eurogroup.

«Κατά την προηγούμενη ενημέρωση σας είπα ότι ήταν τεχνικά εφικτό να έχουμε συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού ως τo Εurogroup της 20ής Μαρτίου. Αυτό που είναι τεχνικά εφικτό δεν σημαίνει ότι είναι πολιτικά δυνατό στις επόμενες τρεις μέρες ως τη Δευτέρα», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Σε σχέση με τα εργασιακά, ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι «το να πάνε στην 3η αξιολόγηση είναι τόσο εκτός θέματος και πραγματικότητας, που δεν ξέρω πώς να σας το πω. Ξεχάστε το».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v