Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ σε ρόλο υποστήριξης προς την Ελλάδα

Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ θα προσεγγίσει οποιαδήποτε συμφωνία για την Ελλάδα με ανοικτό μυαλό, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Υπάρχει στενή επαφή με ΔΝΤ και Ευρωπαίους, συμπλήρωσε.

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Το ΔΝΤ σε ρόλο υποστήριξης προς την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται σε στενή επαφή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαίους για το ζήτημα της Ελλάδας, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το ΔΝΤ μπορεί να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο και θα προσεγγίσουμε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία με ανοιχτό μυαλό, τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το mignatiou.com.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα έχει περίπου δέκα διμερείς συναντήσεις στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ την ερχόμενη εβδομάδα. 

Οι ΗΠΑ θα υπενθυμίσουν στο ΔΝΤ τον ρόλο του στην παρακολούθηση των πολιτικών που ακολουθούν οι χώρες όσον αφορά στη διαμόρφωση των συναλλαγματικών τους ισοτιμιών, αλλά και στον εντοπισμό παγκόσμιων ανισορροπιών, σημείωσε. 

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ακόμα πως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πρέπει να επανεξετάζουν διαρκώς τις εντολές τους και να εξελίσσονται, για να προσαρμόζονται στις αλλαγές που συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v