Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στη «γραμμή» για πλεονάσματα 1,5% το ΔΝΤ

Σε προσωρινούς παράγοντες απέδωσε την υπεραπόδοση του 2016 εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Επανέλαβε τη θέση για μεσοπρόθεσμους στόχους πλεονασμάτων στη ζώνη του 1,5% του ΑΕΠ κάτι που απαιτεί την αναδιάρθρωση χρέους.

Επιμένει στη «γραμμή» για πλεονάσματα 1,5% το ΔΝΤ

«Σημαντικά ισχυρότερα» του αναμενομένου χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του ελληνικού προϋπολογισμού το 2016 ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Vitor Gaspar στην παρουσίαση της έκθεσης Fiscal Monitor.

«Δεν έχουμε τελικά στοιχεία για το αποτέλεσμα των δημοσιονομικών το 2016. Τα περιμένουμε σύντομα» (σ.σ. δημοσιεύονται Παρασκευή από την ΕΛΣΤΑΤ), σημείωσε και έδωσε έμφαση ότι αυτά που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν εκτίμηση. Αν επιβεβαιωθεί «αποτέλεσμα θα είναι σημαντικά ισχυρότερο απ’ όσο περιμέναμε», παραδέχτηκε.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα είπε το Ταμείο πιστεύει ότι σε σημαντικό βαθμό είναι αποτέλεσμα εκτάκτων-προσωρινών συνθηκών.

Ο V. Gaspar επανέλαβε την προτίμηση του Ταμείου για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% και όπως είπε θέλουμε να το δούμε με ρεαλιστικά μέτρα σε ένα πλαίσιο προγράμματος με μεταρρυθμίσεις.

Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι τα δημόσια οικονομικά είναι βιώσιμα με βάση τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και αυτό απαιτεί αναδιάρθρωση χρέους, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v