Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία στο Eurogroup

Θα βρεθεί λύση μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και για το χρέος, στο επόμενο Eurogroup, εκτιμά ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία στο Eurogroup

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε την θετική εκτίμησή του, αναφορικά με την εξεύρεση λύσης μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και για το χρέος, στο επόμενο Eurogroup.

Ο ίδιος δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας ότι η αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ενισχύθηκε. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Γερμανός Υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όλων των λεπτομερειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Παράλληλα δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογος του Στίβεν Μνουσίν, δεσμεύτηκε για την ομαλή διεξαγωγή του παγκόσμιου εμπορίου, ενώ οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να μπλοκάρουν τους κανονισμούς που διέπουν τις διεθνείς χρηματαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v