Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στρατηγικός στόχος να δανειζόμαστε από τις αγορές»

Είτε πάρουμε λύση για το χρέος σαν αυτή του Σόιμπλε ή μια καλύτερη που διεκδικούμε, στόχος μετά το 2018 να έχουμε πρόσβαση στις αγορές, λέει ο πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Εχουμε προϋποθέσεις για δυναμικό comeback.

«Στρατηγικός στόχος να δανειζόμαστε από τις αγορές»

«Στρατηγικός στόχος, η χώρα, με το πέρας του τρίτου μνημονίου, να έχει τη σταθερή δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργείο Ενέργειας.

«Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είτε μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Όπως είπε, «η Ελλάδα μετά από επτά χρόνια υποτίμησης και ύφεσης έχει πολύ καλές προοπτικές. Εχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα δυνατό comeback και γι’ αυτό ζητούμε μια απόφαση για το χρέος που θα αντανακλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό παλεύουμε, αυτό επιδιώκουμε».

Ο πρωθυπουργός μνημόνευσε τη δημοσκόπηση της Die Welt, σημειώνοντας ότι ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών έχει διαφορετική άποψη για τους Ελληνες.

«Μετά τις 15 Ιουνίου θα έχουμε εναλλασσόμενες καλές και θετικές ειδήσεις για την οικονομία και για τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης», εκτίμησε.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v