Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Αναβάθμισε στο Caa3 το κύριο χρέος των ελληνικών τραπεζών

Η απόβαση ακολουθεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας. Σταθερή διατήρησε την αξιολόγηση των καταθέσεων των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

Moodys: Αναβάθμισε στο Caa3 το κύριο χρέος των ελληνικών τραπεζών

Η Μοοdy’s αναβάθμισε την αξιολόγηση των τίτλων κύριου χρέους (senior debt) των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών σε Caa3 από Ca, καθώς και τη βασική τους πιστοληπτική αξιολόγηση σε Caa2 από Caa3.

Την ίδια στιγμή ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε σε Caa3 τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας, της Πειραιώς και της Alpha Bank.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Moody’s, οι πράξεις αξιολόγησης ακολουθούν την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το οποίο πυροδότησε την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa2 από Caa3.

«Η υψηλότερη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση αντανακλά κατά κύριο λόγο το βελτιωμένο περιβάλλον λειτουργίας στην Ελλάδα» σημειώνει η Moody’s. «Επιπρόσθετα, η βασική πιστοληπτική ικανότητα λαμβάνει επίσης υπόψη τις προοπτικές για περαιτέρω ήπιες βελτιώσεις στα οικονομικά θεμελιώδη των τραπεζών, που μπορεί να προέλθουν από την πιθανή επιστροφή περισσότερων καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και τη σταδιακή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» προσθέτει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v