Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί αποφασίζει η Κομισιόν άρση διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος

Τη δημιουργία ενός success story στην ελληνική οικονομία προωθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων. Το παρασκήνιο.

Γιατί αποφασίζει η Κομισιόν άρση διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος

Βρυξέλλες, ανταπόκριση

Το Κολέγιο των Επιτρόπων ανακοινώνει σήμερα και επισήμως την άρση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, κάτι το οποίο είχε αποφασιστεί εδώ και ένα μήνα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η κίνηση αυτή πήγε πίσω κατά ένα μήνα γιατί στις Βρυξέλλες επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση και να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης.

Το Κολέγιο σήμερα αναμένεται να κάνει την επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της απόφασης του Washington Group για ένα, έστω και προσωρινό, success story για την Ελλάδα.

Τη σχετική κίνηση είχαν αποφασίσει πριν από ένα μήνα Γιούνκερ-Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί, και είχαν σκοπό να την ανακοινώσουν άμεσα, όμως, στην τότε συνεδρίαση του Κολεγίου υπήρξαν αντιδράσεις ότι αυτό θα έστελνε λάθος μηνύματα ενόψει ψηφοφοριών και του κλεισίματος της αξιολόγησης από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Πιερ Μοσκοβισί, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες», επισημαίνοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας δεν είναι πλέον άνω του 3%, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ το 2016 ξεπεράστηκε και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος σχεδόν κατά δέκα φορές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v