Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη έκδοση ομολόγου

Η σημερινή έξοδος στις αγορές «δεν είναι το τέλος, είναι μια αρχή. Το συζητήσαμε, ήταν καλή σήμερα η αγορά και ικανοποιητικό το αποτέλεσμα», σχολίασε ο υπουργός έξω από το Μαξίμου.

Τσακαλώτος: Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη έκδοση ομολόγου

Την ικανοποίησή του για την έκδοση ομολόγου εξέφρασε σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικά με την έξοδο στις αγορές που είχαμε σήμερα, σε αγγλικούς όρους «ήταν μία ικανοποιητική έξοδος», ενώ σε ελληνικούς ήταν «κάτι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε». Βγήκαμε με ένα επιτόκιο, ένα κουπόνι, που είναι περίπου 4,375, δηλαδή περίπου 0,3 λιγότερο από την τελευταία φορά που βγήκαμε στις αγορές. Βεβαίως, η απόδοση είναι λίγο μεγαλύτερη και στις δύο περιπτώσεις (σ.σ. και τώρα, όπου η απόδοση είναι στο 4,625 και τότε, όπου ήταν 4,95). Ωστόσο νομίζω ότι λίγο πιο σημαντικό είναι η ποιότητα και ο αριθμός των επενδυτών που έδειξαν ενδιαφέρον για αυτή την έκδοση, που μας δείχνει ότι υπάρχουν τα πρώτα σταθερά βήματα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι δεν θεώρησε σημαντική την αναβάθμιση από τη Moody's, την έκθεση της S&P και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Τόνισε ότι η σημερινή έξοδος στις αγορές «δεν είναι το τέλος, είναι μια αρχή. Το συζητήσαμε, ήταν καλή σήμερα η αγορά και ικανοποιητικό το αποτέλεσμα».

«Είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018. Βάλαμε ένα πρώτο λιθαράκι, μια πρώτη διαδικασία εξόδου στις αγορές. Θα υπάρχει δεύτερη και τρίτη, για να μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια», σημείωσε ο υπουργός. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v