Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές για τα διατηρητέα του Ελληνικού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η προσφυγή δέκα κατοίκων των Δήμων Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές για τα διατηρητέα του Ελληνικού

Προσεχώς αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ (5μελής σύνθεση Ε' τμήμα) αναφορικά με τον χαρακτηρισμό η μή ως διατηρητέων νεότερων μνημείων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Πρόκειται για το αρχικό κτίριο του πρώην δυτικού αεροσταθμού, τον παλαιό πύργο ελέγχου αλλά και το συγκρότημα του πρώην αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων που έχει ανεγερθεί το 1930.

Στο ΣτΕ συζητήθηκε προσφυγή δέκα κατοίκων των Δήμων Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας οι οποίοι είναι μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, Ελληνικού μεταξύ των οποίων είναι και η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου αλλά και η πρώην βουλευτής και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Νάντια Βαλαβάνη.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία δεν χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα τα συγκεκριμένα νεότερα μνημεία.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι συνήγοροι της Lamda Development, του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και του Δημοσίου υποστήριξαν ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να δικαιολογούν το χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέα μνημεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v