Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη της Ελλάδα ο Κορεάτης πρωθυπουργός

Ο κ. Νακ Γιον Λι τόνισε ότι οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών είναι μεγάλες εκτός από την ήδη ισχυρή συνεργασία στον ναυπηγικό τομέα υπάρχει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στους τομείς των ευφυών συστημάτων μεταφοράς, των αυτοκινητοδρόμων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη της Ελλάδα ο Κορεάτης πρωθυπουργός

Κάλεσμα στους Κορεάτες επιχειρηματίες να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους απηύθυνε πριν από λίγο στην διάρκεια του ελληνοκορεατικού φόρουμ ο πρωθυπουργός της δημοκρατίας της Κορέας, Νακ Γιον Λι.

Όπως ανέφερε ο κ. Νακ Γιον Λι οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών είναι μεγάλες εκτός από την ήδη ισχυρή συνεργασία στον ναυπηγικό τομέα υπάρχει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στους τομείς των ευφυών συστημάτων μεταφοράς, των αυτοκινητοδρόμων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την οποία όπως ανέφερε υπεγράφη νωρίτερα μνημόνιο συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Κορεάτης πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά του που η Ελλάδα είναι ο πρώτος του σταθμός από την ανάληψη των καθηκόντων του χαρακτηρίζοντάς την λίκνο του δυτικού πολιτισμού και γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, ο Κορεάτης πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας μάλιστα πως απ' όταν ο Τσίπρας βγήκε πρωθυπουργός η Ελλάδα έχει πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ανάλογα οικονομικά προβλήματα είχε αντιμετωπίσει και η χώρα του τη δεκαετία του '90 τα οποία ωστόσο με πολύ μεγάλη προσπάθεια ξεπέρασε.

Μάλιστα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά για να βγούμε από τα δικά μας μνημόνια μαζεύαμε τον χρυσό από τα ντουλάπια των σπιτιών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπεραστεί η κρίση που έχει δημιουργηθεί από τις πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές της Β. Κορέας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η γειτονική χώρα δεν θα πάρει κάποια λάθος απόφαση.

Πέρα όμως της τοπικής κρίσης ο κ. Νακ Γιον Λι επεσήμανε και την ανάγκη άρσης των προστατευτισμών στο εμπόριο, τονίζοντας ότι υπονομεύουν την διεθνή ανάπτυξη.

*Αναλυτικά, τα στελέχη επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο ελληνοκορεατικό φόρουμ, στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v