Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ευ. Μυτιληναίος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου πρότεινε τον επιχειρηματία για τη θέση του 25ου προέδρου. Τον Μάιο η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του ΣΕΒ. Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Θ. Φέσσα.

Ο Ευ. Μυτιληναίος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, ο 25ος, θα είναι ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Mυτιληναίος, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του κορυφαίου οργάνου του συνδέσμου των εργοδοτών.

Το όνομα του κ. Μυτιληναίου για την ανώτατη θέση του ΣΕΒ αναμένεται να προταθεί στη Γενική Συνέλευση του ερχόμενου Μαΐου, οπότε και είναι οι προγραμματισμένες εκλογικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης.

Η επιλογή του κ. Μυτιληναίου, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της βαριάς βιομηχανίας, αποτελεί κι ένα σαφές μήνυμα της στροφής της οικονομίας προς το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες για την επιλογή του ιδρυτή της Μυτιληναίος, με πολυσχιδή δραστηριότητα στον κλάδο της βιομηχανίας, της ενέργειας και των κατασκευών, κινήθηκαν ουσιαστικά από το καλοκαίρι, οπότε και ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας είχε κάνει γνωστή στα αρμόδια όργανα του συνδέσμου την απόφασή του να μη διεκδικήσει ξανά, για τρίτη θητεία, τη θέση.

Οι τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του προμήνυαν τη μεγάλη αλλαγή στον ΣΕΒ, με τον επιχειρηματικό κόσμο να στηρίζει την επιλογή του επιτυχημένου Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Οι κινήσεις αυτές ξεκίνησαν με τη δημόσια συζήτηση του ίδιου με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, όπου ο κ. Mυτιληναίος είχε καταθέσει τη δική του πρόταση για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας μέσα από μία συμφωνία με τους δανειστές που θα προέβλεπε τις μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, η τελευταία συνέντευξη του ίδιου στο Reuters, οπότε και ανήγγειλε την οριστικοποίηση της απόφασης στις 22 Δεκεμβρίου για την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής αλουμίνας ύψους 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, ερμηνεύτηκε από τους κύκλους της αγοράς ως ένας προάγγελος των έμπρακτων κινήσεων του επιχειρηματία ως προς το παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να βγει από την πολυετή ύφεση. Μία αναγγελία, η οποία δένει με τη σημερινή πρόταση του προσώπου του για τη θέση του ηγέτη του ΣΕΒ.

Βέβαια, το επιστέγασμα όλων των ενεργειών του κ. Μυτιληναίου ήταν ο επιτυχημένος μετασχηματισμός της εταιρίας στο μοντέλο μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v