Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρ. Σπίρτζης: Θα μεταφερθεί εγκαίρως το αμαξοστάσιο του Ελληνικού

Τα οχήματα που χρησιμοποιούν το αμαξοστάσιο του Ελληνικού θα μεταφερθούν εγκαίρως σε άλλα αμαξοστάσια, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών. Σε δεύτερο χρόνο θα αναζητηθεί χώρος για την κατασκευή νέου αμαξοστασίου στην περιοχή.

Χρ. Σπίρτζης: Θα μεταφερθεί εγκαίρως το αμαξοστάσιο του Ελληνικού

Δεν υπάρχει καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) που βρίσκεται εντός του Ελληνικού, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως με βάση τη συμφωνία με τον επενδυτή, «η παραχώρηση του Ελληνικού θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018». Πρόσθεσε πως η διοίκηση της ΟΣΥ «έχει προχωρήσει στο πώς όλες οι δραστηριότητες αυτού του αμαξοστασίου θα μεταφερθούν σε άλλα αμαξοστάσια που λειτουργούν, προκειμένου να μην υπάρχει κανενός είδους καθυστέρηση». Παράλληλα αναζητείται χώρος στην ευρύτερη περιοχή, με το κόστος του νέου αμαξοστασίου, που θα κατασκευαστεί σε επόμενη φάση, να υπολογίζεται σε 35 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σπίρτζης επικαλέστηκε τη συμφωνία με τον επενδυτή, η οποία προβλέπει πως η παράδοση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά θα γίνει τρεις ημέρες πριν τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ στην οποία ανήκει το ακίνητο. Τόνισε πως το αμαξοστάσιο του Ελληνικού είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα τα αμαξοστάσια που έχει η ΟΣΥ. Έχει έκταση περίπου ογδόντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί 370 λεωφορεία. Με τη μεταφορά του θα υπάρξει, κατά τον κ. Σπίρτζη, «αύξηση ημερήσιων νεκρών οχηματοχιλιομέτρων των πετρελαιοκίνητων λεωφορείων από 18.875 σε 21.673, που αντιστοιχεί σε 2.797 οχηματοχιλιόμετρα πετρελαιοκίνητων λεωφορείων ημερησίως. Επιπτώσεις στις ώρες εργασίας του προσωπικού κίνησης, λόγω αύξησης αυτών των χιλιομέτρων, που θα γίνονται χωρίς λόγο. Επιπτώσεις στο λειτουργικό κόστος του ΟΣΥ. Βλέπουμε ένα ετήσιο κόστος γύρω στα 2.500.000 ευρώ καθώς και επιπτώσεις από την κατανάλωση καυσίμων και βέβαια επιπτώσεις στο περιβάλλον».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v