Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο φουλ οι μηχανές στο υπουργείο Οικονομίας

Στόχος η επιτάχυνση του έργου για το διάστημα που απομένει έως τις εκλογές. Έρχονται αλλαγές για τις στρατηγικές επενδύσεις. Τα καθήκοντα των κ.κ. Πιτσιόρλα και Γιαννακίδη.

Στο φουλ οι μηχανές στο υπουργείο Οικονομίας

Στην επιτάχυνση του έργου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, επικεντρώνεται η πολιτική ηγεσία του.

Όπως ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης στη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής της νέας πολιτικής δομής του υπουργείου, το υπουργείο αποτελεί τον συντονιστικό κόμβο για την προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στην επίτευξη της βιώσιμης και ισχυρής ανάπτυξης.

Σημείωσε μάλιστα ότι στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί το νέο πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις και υπογράμμισε -απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επενδυτικών σχεδίων- ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο επενδυτικό σχέδιο που να παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου.

Καλωσορίζοντας τον νέο υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, ανέφερε ότι η παρουσία του στο υπουργείο είναι αναγκαία, τόσο λόγω της ηλικίας του, αλλά και για το γεγονός ότι προέρχεται από την περιφέρεια, όπου εκεί θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση.

Ο κ. Δραγάσακης αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό και νυν υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για τη συμβολή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια αλλά και στη διαμόρφωση νέας εθνικής στρατηγικής.

Επίσης ευχήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να κάνουμε πράξη την εθνική στρατηγική για την αναβάθμιση της βιομηχανίας.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρίτσης έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τις προκλήσεις και το έργο του στο υπουργείο, αναφέροντας την επιτυχή ολοκλήρωση παρά τις αντίξοες συνθήκες της τρίτης προγραμματικής περιόδου 2007-2013, την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ, τις θεσμικές παρεμβάσεις για την απλοποίηση του «επιχειρείν» και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι θα βρει έτοιμη τη βάση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, κάτι που οφείλεται στη δουλειά που έχει κάνει ο κ. Χαρίτσης.

Τέλος, ο κ. Γιαννακίδης ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι η δουλειά που έχει γίνει πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, τονίζοντας ότι στα χέρια μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v