Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Απόλυτα θεμιτή η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ

Απάντηση στη ΝΔ από τον υπουργό ΠΕΝ για το θέμα της εταιρίας προμήθειας ρεύματος στα Σκόπια. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην εισηγμένη ΔΕΗ. Προηγήθηκαν αξιολογήσεις πριν την εξαγορά.

Σταθάκης: Απόλυτα θεμιτή η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ

Απόλυτα θεμιτή χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης την εξαγορά της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS στα Σκόπια από τη ΔΕΗ.

Ο υπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του υφυπουργού Γιώργου Δημαρά, σημείωσε ότι «η εξαγορά είναι γνωστή εδώ κι ένα χρόνο. Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Η εταιρία πραγματοποίησε γενική συνέλευση μετόχων, η οποία ενέκρινε την εξαγορά. Προηγήθηκαν δε, οι απαιτούμενες αξιολογήσεις. Απορώ τι θυμάται η ΝΔ.

Έχει ανοίξει το ντουλάπι και προσπαθεί να δημιουργήσει θόρυβο», σχολίασε ο Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ.

Σημειώεται ότι ο κ. Β. Κικίλιας κάλεσε νωρίτερα τον κυβερηντικό εκπρόσωπο να απαντήσει «ποιος έδωσε την πολιτική εντολή στη διοίκηση της ΔΕH για να εξαγοράσει την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS έναντι 5 εκατ. ευρώ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων».

Η ΝΔ με νεότερη ανακοίνωσή της επανήλθε στο θέμα ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ και της EDS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v