Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον εισαγγελέα 50 τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια στα κόμματα

Οι κλήσεις προς ανωμοτί κατάθεση έχουν ήδη παραδοθεί σε 13 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και 37 της πρώην Αγροτικής και αφορούν το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Στον εισαγγελέα 50 τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια στα κόμματα

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν στους οικονομικούς εισαγγελείς για το θέμα των επισφαλών δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων μέχρι και το 2012, 50 συνολικά στελέχη της Εθνικής και της πρώην Αγροτικής Τράπεζας καθώς και οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ) την επίμαχη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις προς ανωμοτί κατάθεση έχουν ήδη παραδοθεί σε 13 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και 37 της πρώην Αγροτικής και αφορούν το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Προσεχώς ως ύποπτοι για ηθική αυτουργία στην απιστία αναμένεται να κληθούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς και οι υπεύθυνοι για τα οικονομικά των κομμάτων.

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε αρχικά τεθεί στο αρχείο , ωστόσο άνοιξε εκ νέου μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v