Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φροντιστήριο» θεσμών για τα αποτελέσματα NPEs-εξωδικαστικού

Στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η κατάθεση και η ανταλλαγή στοιχείων περιορίστηκε η συζήτηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής των θεσμών, αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό.

«Φροντιστήριο» θεσμών για τα αποτελέσματα NPEs-εξωδικαστικού

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, η χθεσινή συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής των θεσμών, ως προς το θέμα των «χρηματοπιστωτικών».

Στη συνάντηση, που μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, δεν εξετάστηκε κανένα από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν και τα οποία αφορούσαν τις υποθέσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, του νόμου Κατσέλη και των πλειστηριασμών.

Παρότι τα στοιχεία κατατέθηκαν, οι επικεφαλής των θεσμών τα προσπέρασαν και εξήγησαν στην ελληνική πλευρά πώς θα γίνεται εφεξής η διαδικασία της μεταμνημονιακής εποπτείας. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι ανά τρίμηνο θα πρέπει να κατατίθενται αναλυτικά στοιχεία ανά τομέα και στο τέλος αυτού, οι θεσμοί θα καταγράφουν το report. Μάλιστα έδωσαν στους υπουργούς και ένα report που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο για την Πορτογαλία, προκειμένου η ελληνική πλευρά να γνωρίζει τη δομή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος εμβάθυνσης της συζήτησης, καθώς στα συγκεκριμένα θέματα δεν υπήρχαν «ουρές» που να έχουν απομείνει από το τέλος της τρίτης αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v