Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aπo τις 19 έως 21 Σεπτεμβρίου η ετήσια διεθνής συνάντηση ασφαλιστών

Πάνω από 300 υψηλόβαθμα στελέχη του ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού κλάδου από την Ελλάδα και 16 χώρες θα συναντηθούν στο εξαιρετικό περιβάλλον του Costa Navarino, από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Aπo τις 19 έως 21 Σεπτεμβρίου η ετήσια διεθνής συνάντηση ασφαλιστών

Η 20η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών, μια σημαντική διοργάνωση για την Ελλάδα και την Ευρώπη σχετικά με τα τρέχοντα θέματα ασφάλισης, θα πραγματοποιηθεί φέτος τη Μεσσηνία, σύμφωνα με ανακοινωση της ΕΑΕΕ.

Συγκεκριμένα, πάνω από 300 υψηλόβαθμα στελέχη του ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού κλάδου από την Ελλάδα και 16 χώρες θα συναντηθούν στο εξαιρετικό περιβάλλον του Costa Navarino, από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Συνάντηση αυτή είναι μία επιτυχημένη πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία με το πέρασμα των χρόνων αναδείχθηκε σε θεσμό για την ασφαλιστική αγορά και κλείνει φέτος 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα ασφαλιστικά δρώμενα της χώρας. Κάθε χρόνο, επιδίωξη της ΕΑΕΕ είναι να επιλέγει επίκαιρα θέματα που δημιουργούν προβληματισμούς και καρποφόρες συζητήσεις. Γι’ αυτό, καθώς οι επιχειρήσεις οφείλουν να βρίσκουν πειστικές απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δρουν και αλληλοεπιδρούν, στη Συνάντηση, πέραν των θεμάτων του κλάδου παρουσιάζονται και αναλύονται καίρια ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ως επίτιμος ομιλητής στο δείπνο, θα επικεντρωθεί φέτος στο εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της πρόληψης και ετοιμότητας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, η ΕΑΕΕ, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του να ‘βλέπεις’ το μέλλον για να δημιουργείς ένα βιώσιμο και με αξία παρόν, φιλοξενεί τον futurist Rohit Talwar, η ομιλία του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Rohit Talwar θα προσπαθήσει να μεταφέρει τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του αύριο, να τους εμπνεύσει αλλά και να τους προβληματίσει.

Tην έναρξη της Συνάντησης θα κηρύξουν οι κύριοι Δημήτρης Μαζαράκης και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με εισαγωγικές ομιλίες.

Με πρωταγωνιστές καταξιωμένους ομιλητές και ειδικούς, στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν σημαντικά θέματα, μετά των άλλων:

- Η ασφαλιστική κάλυψη του σεισμού ως μέσο αποτελεσματικής χρηματοδότησης των επιπτώσεων σε μία σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Την ενότητα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ ενώ θα υπάρξουν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις εκπροσώπων της αντασφαλιστικής αγοράς.
- Τα μακροοικονομικά της υγείας στην Ελλάδα της κρίσης, με ομιλητή τον κ. Γιάννη Κυριόπουλο, καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
- Η έρευνα της διαΝΕΟσις για τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των Ελλήνων με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Μαύρο και σχολιαστές τον καταξιωμένο συγγραφέα Στέλιο Ράμφο και τον Κυριάκο Πιερρακάκη της διαΝΕΟσις.
- Οι προκλήσεις στο περιβάλλον της εποπτείας, με ομιλητές την κ. Ιωάννα Σεληνιωτάκη, διευθύντρια της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κ. Δημήτριο Ζαφείρη, επικεφαλής του τμήματος Risks and Financial Stability της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΙΟPΑ) και την κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στην εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς. Το πάνελ συντονίζει ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής , Γενικός Γραμματέας της ΕΑΕΕ.

Η φετινή διοργάνωση όμως δε σταματά στο συνέδριο αυτό καθ’ αυτό, αναφέρει η ΕΑΕΕ. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα ειδική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στην οποία εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της ασφάλισης. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο κύριος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίσημο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας MATRIX Broker at Lloyd’s ενώ η παρουσία του futurist Rohit Talwar πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας PwC Greece. Το εναρκτήριο κοκτέιλ χορηγείται από τις εταιρίες – μέλη της ΕΑΕΕ : Εθνική Ασφαλιστική, Ergo, Eurolife ERB, Generali Hellas, Interamerican, Metlife, NN Hellas, και Συνεταιριστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v