Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα μεγέθη για την Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου

Διεύρυνση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας κατέγραψε η παραγωγός των σημάτων «Trata» και «Flokos» το προηγούμενο έτος. Σε συζητήσεις με τους πιστωτές της για την αποπληρωμή ομολογιακού δανείου.

Ανοδικά τα μεγέθη για την Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου

Αύξηση του κύκλου εργασιών της και εξαπλασιασμό της καθαρής κερδοφορίας κατέγραψε το 2017 η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ), η οποία λόγω της μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης στην Ελλάδα, αναζητεί την ενίσχυση των μεγεθών της από τις αγορές του εξωτερικού.

Ειδικότερα, το 2017 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, η οποία είναι κυρίως γνωστή από τα σήματα «Trata» και «Flokos», ανήλθε στα 28,1 εκατ. ευρώ έναντι 26,5 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας αύξηση περίπου 6%. Την ίδια περίοδο, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ήταν 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. το 2016, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο 1,7 εκατ. ευρώ έναντι 257 χιλιάδων ευρώ το 2016.

Το μικτό κέρδος της εταιρίας ανήλθε σε ποσό 8,9 εκατ. ευρώ ή 32% (2016: 33%) επί των πωλήσεων και παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη περίοδο (2016: 8,8 εκατ. ευρώ ή 33%).

Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται στα 24,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η εταιρία την 29.12.2017 έλαβε από τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων του από 11.02.2014 προγράμματος έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου αρχικού ποσού 21.444.700, επιστολή συναίνεσης λόγω μη τήρησης συγκεκριμένων όρων της σύμβασης του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου και ως εκ τούτου παρέμειναν οι δανειακές υποχρεώσεις ποσού 18.879.930 ευρώ ως μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, καθώς αυτές θα διακανονιστούν σύμφωνα με τη σύμβαση μετά την 31.12.2018.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αυξημένες πωλήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι κατά την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή το 2016, περιόρισε τις πωλήσεις της προς την αλυσίδα «Μαρινόπουλος» λόγω της επικείμενης πτώχευσής της. Αντίθετα, το 2017 πραγματοποιήθηκαν αυξημένες πωλήσεις προς τις «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», στην οποία πέρασε η «Μαρινόπουλος».

Σημειώνεται ότι η εταιρία, που εδρεύει στο Κιλκίς, δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και κονσερβοποίηση ιχθυηρών και στην εμπορία άλλων προϊόντων, όπως κρεατοσκευάσματα, λαχανικά και κατεψυγμένα ιχθυηρά. Παράγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα σήματα «Trata» (κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα ιχθυηρά) και «Flokos» (κονσερβοποιημένα ιχθυηρά) ενώ παράλληλα έχει προσθέσει στην γκάμα των δραστηριοτήτων της την εμπορία των σημάτων «Dacor» (κονσερβοποιημένα προϊόντα κρέατος) και «Baron» (κονσερβοποιημένα λαχανικά). Επιπλέον, παράγει φασόν κονσερβοποιημένο καλαμάρι με το σήμα «Portola», όπως επίσης και πολλά προϊόντα private label για όλες σχεδόν τις αλυσίδες super markets που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις εξαγωγές, η παρουσία της εταιρείας εκτείνεται σε περισσότερες από 20 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, ενώ «παρούσα» είναι και στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v