Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθελοντικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη γραμμή 1 του ΟΑΣΑ

Κοντά στο κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς Μοναστηράκι και Ομόνοια του πρώην ΗΣΑΠ υποστηρίζουν πως βρίσκονται στον ΟΑΣΑ. Ανοικτές οι πύλες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε Πειραιά, Βικτώρια, Κάτω Πατήσια.

Εθελοντικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη γραμμή 1 του ΟΑΣΑ

Ανοικτές παραμένουν οι πύλες σε πέντε σταθμούς της γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), με τα στελέχη του οργανισμού να επικαλούνται τεχνολογικά θέματα και ζητήματα που συνδέονται με τον κανονισμό πυρασφάλειας. Πρόκειται για σταθμούς με μεγάλη κίνηση και συγκεκριμένα για τους σταθμούς Πειραιά, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Βικτώρια και Κάτω Πατήσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά και άλλα ζητήματα έχουν σχεδόν λυθεί σε δύο σταθμούς (Μοναστηράκι και Ομόνοια) και σύντομα πρόκειται να κλείσουν οι πύλες.

Η εκκρεμότητα με τους πέντε σταθμούς του πρώην ΗΣΑΠ και τα ζητήματα που συνδέονται με τον αριθμό των εκδοτηρίων και τις μεγάλες ουρές που παραμένουν π.χ. στο Σύνταγμα, εξακολουθεί να απασχολεί τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, η οποία, όμως, επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Προ ημερών είχε ανακοινώσει πως τα έσοδα του Ιουλίου, οπότε και έκλεισαν οι πύλες στους περισσότερους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ, σημείωσαν άνοδο κατά 12,12%. Η διοίκηση του οργανισμού υποστηρίζει πως εκτός από την άνοδο των εσόδων, παρατηρείται διαρκής μείωση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής. Σύμφωνα με εν εξελίξει έρευνα, το ποσοστό της εισιτηριοδιαφυγής σε λεωφορεία και τρόλεϊ συρρικνώθηκε στο 14% με την εφαρμογή του μέτρου εισόδου από την μπροστινή πόρτα.

Ο οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 385.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,18 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα. Από τις προσωποποιημένες κάρτες, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 210.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τις 35.000.

Οι προσωποποιημένες κάρτες έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες αφού τα δικαιώματα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο παρέχονται πλέον αποκλειστικά σε κατόχους προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών (το μέτρο αυτό ισχύει ήδη για τους δικαιούχους ελεύθερης μετακίνησης).

Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η δυνατότητα προμήθειας μειωμένου τύπου κομίστρου σε μορφή χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v