Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα Σταθάκη-Μανιάτη στη Βουλή για την EDS

«Κρυστάλλινη» χαρακτήρισε τη διαδικασία εξαγοράς ο Γ. Σταθάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση. Τι κατήγγειλε ο Γ. Μανιάτης.

Νέα κόντρα Σταθάκη-Μανιάτη στη Βουλή για την EDS

Πολιτική “σύγκρουση” στη Βουλή προκαλεί η εξαγορά της EDS, της σκοπιανής εταιρείας ενέργειας, από τη ΔΕΗ. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε “κρυστάλλινη” τη διαδικασία και τόνισε πως το θέμα δεν έχει καμία σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως “όλο το χρονικό ακολουθεί την καθιερωμένη διαδικασία, με την οποία γίνονται οι εξαγορές διεθνώς” και πρόσθεσε “η αποτίμηση της εταιρείας εδράζεται σε πέντε κερδοφόρες χρονιές και όλα έχουν αποτυπωθεί στην μελέτη” . Εξαπολύοντας “βέλη” στο Κίνημα Αλλαγής μίλησε για “απόγνωση” και πρόσθεσε πως “πρόκειται για ένα θέμα που είναι πεντακάθαρο και διαδικαστικά ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα”.

Όσον αφορά στις συμβάσεις επεσήμανε πως ο νόμος λέει “ότι έρχονται στη Βουλή όσες είναι άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτω από αυτό το ποσό αποτελούν αρμοδιότητα που δεν θέλουν γνωστοποίηση” και πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες εξαγοράς ακολούθησαν τα διεθνή πρότυπα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης σημείωσε “γιατί η κυβέρνηση έδωσε εντολή για την εξαγορά; Διότι την εισήγηση για εξαγορά την έκανε η θυγατρική ΔΕΗ Αλβανίας. Ποιος είναι εκεί διευθύνων Σύμβουλος; Ο Γιώργος Λάντζας. Είναι άνθρωπος που εσείς ως υπ. Ανάπτυξης το 2016, τοποθετήσατε στο ΔΣ της ΕΒΖ, άνθρωπος δικός σας, της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v