Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίκη Siemens: «Δεν δωροδόκησα ποτέ», λέει ο πρώην γενικός διευθυντής

«Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε», δήλωσε ο Πρόδρομος Μαυρίδης.

Δίκη Siemens: «Δεν δωροδόκησα ποτέ», λέει ο πρώην γενικός διευθυντής

Με την απολογία του πρώην στελέχους της Siemens Πρόδρομου Μαυρίδη, συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης για τα «μαύρα ταμεία» κ του γερμανικού κολοσσού.

Ο κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς αρνήθηκε την κατηγορία ότι μετείχε σε δωροδοκίες και παράνομες πληρωμές και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν δωροδόκησε ποτέ κρατικό υπάλληλο», ενώ αναφέρθηκε στους ελέγχους που έγιναν στα οικονομικά του από την ελβετική και τη γερμανική Δικαιοσύνη.

«Ελέγχθηκα», υποστήριξε κατά την απολογία του, «έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε».

Επίσης, υποστήριξε ότι από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία δεν προκλήθηκε καμία ζημιά για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, αναφέροντας λεπτομέρειες για τις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι όσα χρήματα διακινήθηκαν από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας διακινήθηκαν μόνον για «νόμιμους σκοπούς της εταιρείας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v